Slamezgetés Szegeden

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

Slamezgetés Szegeden2012. október 11-én 20 órai kezdettel slam poetry est veszi kezdetét a Grand Caféban. Az ingyenes est szervezője Boldog Zoltán, az estet az Irodalmi Jelen, a József Attila Kör és az SZTE Kulturális Irodája támogatja. A rendezvény a 17. Őszi Kulturális Fesztivál programja.

Aki volt már hasonló eseményen, az úgy is jönni fog, aki meg még nem volt, mindenképpen jelenjen meg, biztosan nem fogja megbánni. A slam poetryt valószínűleg egyre kevésbé kell bárkinek is elmagyarázni, de azért ide szúrjuk Simon Márton írásának egy részletét a műfajról, ami egyébként az esemény "reklámszövege" is.

„A slam poetry … mindenekfölött előadói műfaj, ez az a fajta vers, ami arra készül, hogy kiállj vele az emberek elé. Ez leginkább olyan, mint a Hyde Parkban a szónokok köve, ahol mindenki azt mond, amit csak akar. És léteznek praktikus fogások meg műfaji sajátságok, nyilván, amikkel érdemes élni, szabályok azonban nincsenek. Legalábbis formai megkötések, egy szál se. Más szabályok vannak, amikor verseny van, mert szokott lenni, ott van időkorlát, ilyesmik, de az más tészta. És hát úgy áll a helyzet, hogy ez most egyre népszerűbb. Mondjuk úgy, hogy egy csapásra bekerült a köztudatba – az egy csapást egyébként Pilvakernek hívták, de erről majd máskor. A slam poetry mindenesetre végérvényesen és megkérdőjelezhetetlenül: itt van.”

(Simon Márton: Az eljövetel)

Az esten fellép: Csider István Zoltán, Indiana, Pion István, Ponza és Simon Márton

(Forrás: Irodalmi Jelen)