Új William Gibson kötet

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

Distrust That Particular Flavor2012. január 3-án jelenik meg, a már előrendelhető új William Gibson kötet, a Distrust That Particular Flavor.

A (fantasztikus) irodalmi köztudatba a '80-as években berobbant író ezúttal nem regényt vagy novelláskötetet jelentet meg. Közel harminc éves írói pályafutása alatt mint esszéíró is reagált a kortárs kultúrára. Az új kötet kultúrkritikai cikkeit, esszéit tartalmazza, melyeknek egy része olyan lapokban jelent meg, mint amilyen a Wired vagy a The New York Times Magazine, más részük viszont ma már nem létező netes felületeken és folyóiratokban volt olvasható.

Mind a vele készült interjúkból, mind regényei olvasásából kiderül, hogy saját környezetére és korára, kultúrájára különösen érzékeny szerzőről van szó, ezért szinte biztosra vehető, hogy esszékötete is a már megszokott éleslátásról és eredetiségről fog számot adni olyan műfaji keretek között, melyben nagy szerep jut a szerzői szubjektivitásnak és amelyet nem gyakran láthattunk Gibsontól - így kötetbe összegyűjtve pedig még soha.

Röviden: hamarosan reveláció.