Új Martin könyv a láthatáron

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

A Feast of Ice and FireÚgy tűnik teljes ipar épül arra, hogy a Jég és Tűz Dala sorozat sikerét meglovagolva minél többen, minél több pénzt húzzanak ki az olvasókból/rajongókból. Egyre több és több könyv jelenik meg, melyek nem magát a történetet szövik tovább, hanem csupán marginálisan kapcsolódnak Martin világához. Ezek között van kifejezetten jól sikerült és érdekes, valamint ennek az ellenkezője is. 

Az előbbire jó példa Chelsea Monroe-Cassel A feast of Ice and Fire című szakácskönyve, mely a regénysorozatban előforduló ételek megvalósításához szolgál kalauzként. Aki olvasta a regényeket, jól tudja, hogy a lakoma- és ételleírások nagyon hangsúlyosak és gyakoriak a kötetekben. George R. R. Martin minden bizonnyal ebben a pillanatban is valahol éppen egy lakomát ír le.

The Lands of Ice and Fire

A The Lands of Ice and Fire, melyet maga Martin írt/válogatott, egy teljes világleírás történelemmel, szokásokkal és térképekkel, melyet gyorsan a szívükbe zártak a rajongók és rendkívül igényesre sikerült a kivitelezése is.

A második fajtára is számos példa akad. Egy közülük Remy J. Verhoeve, aki Waiting for Dragons címen adott ki kötetet, melyben nem kevesebbre vállalkozott, minthogy az ötödik részre várva újraolvasta az eddigi négy könyvet és leírta róluk a véleményét olvasónapló formában. Ennyi. Mások erre blogot használnak. 

A sor idén tovább bővül a The Wit and Wisdom of Tyrion Lennister című szöveggel, melyet szintén maga Martin jegyez - hiszen a szöveget mégis ő írta - ám sejthetően másvalaki válogatja és szerkeszti. A kötet Tyrion Lennister aranyköpéseit és bölcs mondásait fogja tartalmazni, tehát erősen még-egy-bőr-lenyúzás szaga van a dolognak. Éppen olyan kötet koncepciónak tűnik ez, amit egy kiadó talál ki, nem a szerző.