Szombaton jön a III. EuroSteamCon Hungary Budapesten

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

III. EuroSteamConSzeptember 27-én, szombaton harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a steampunk kultúrának szentelt, nagyszabású EuroSteamCon rendezvénye.

Az egész napos rendezvény során a szinte kötelező repülésbiztonsági előírások mellett további előadásokat hallhatnak Verne eszményi világairól és Stephen Baxter gőzpunk témájú írásairól. Továbbá kiállítások, óraszerelő workshopok, tombola és kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Az igazán gőzlelkű punkoknak viszont az ötórai teapárbajt ajánljuk, alighanem egy durva Mad Tea Party várható.

A Próza Nostra olvasóinak kifejezetten ajánljuk a könyves programpontokat. A nap során bemutatják Lakatos István hamarosan megjelenő Óraverzum című új regényét. Dedikálással egybekötve debütál a Főnix Könyvműhely legújabb megjelenése, Vivien Holloway Mesterkulcs című műve, mely egy vadonatúj steampunk regénysorozatot indít útjára. Valamint Dávid Ádámmal, a gőzihletettségű ifjúsági regény Millenium Expressz szerzőjével lesz beszélgetés.

Az estét fegeteges zenei élménnyel zárják: fellép a Hammerworld tehetségkutató egyik győztese, a csellómetált játszó Leecher, valamint az első hazai steampunkbanda, a Lies Of The Machine.

Vivien Holloway: Mesterkulcs

Mit is mondhatnánk még? Keep Calm and Steam On!

A rendezvény helyszíne: Kék Yuk, 1032 Budapest, Fényes Adolf u. 28.
Időpont: Szeptember 27.,10:00-22:00

Belépő:
26 év alatt: 800 Ft
26 év felett: 1200 Ft
19:00 után mindenkinek: 800 Ft

A rendezvény teljes mértékben nonprofit, minden bevételt a jövő évi rendezvény szervezésére fordítanak.

*****

Facebook event