Richard Morgan Budapesten

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

Richard MorganAz acél emlékeBudapestre látogat az új évezred egyik leghíresebb angol SF írója, az Arthur C. Clarke-, Philip K. Dick- és John W. Campbell-díjas Richard Morgan. Október 28-án 18 és 20 óra között az Alexandra Könyvesbolt Kávézóban (1055. Budapest, Nyugati tér 7.) dedikál a szerző. Az esemény Facebook oldala itt található.

Richard Morgan az új évezred egyik meghatározó alakja a nemzetközi tudományos-fantasztikus és fantasy világnak, a Valós halál című kultikus regényét sokan a cyberpunk 21. századi továbbgondolásának tekintik. Miután megnyert szinte minden létező díjat a sci-fiben, Morgan zsánert váltott, és érdeklődése a fantasy felé terelődött, ahol ráadásul igen provokatív könyveket írt nagy sikerrel. Az acél emléke tartalmazza a kortárs sötét fantasyk - pl.Trónok harca - barbári erőszakosságát, cinikusságát és humorát. Ráadásul a könyvnek magyar vonatkozása is van: Morgan nemzetközi kiadója, a Gollancz kalandjátékos appot készítettett a történethez, melynek a munkálatait a hazai Liber Primus Games végezte. Az app október végén jelenik meg világszerte.

Az imént említett könyvek mellett már előkészületben van A fekete férfi, Morgan cyberpunk áthallásokkal megírt techno-thrillere (ezért kapta meg az Arthur C. Clarke-díjat), melynek a megjelenése jövő év elején várható az Agave Kiadónál.

Morganre az utóbbi években Hollywood is felfigyelt: a Valós halál filmadaptációját az Avatar és a Viharsziget producere jegyzi, de eladták már A fekete férfi megfilmesítési jogait is, a Transzcendens és a Törésvonal producerei vannak a projekthez csatolva.