Leleplezték az új Sandman borítóit

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

The Sandman: Overture cover by David McKean

Már korábban beszámoltunk arról, hogy Neil Gaiman Sandman sorozata ezév október 30-án folytatódik - 25The Sandman: Overture by J. H. Williams III évvel az első füzet megjelenése után. Az új sorozat a klasszikus Sandman előzményeit fogja elregélni, az első rész pedig kétféle borítóval is elérhető lesz. A visszatérést jelentő füzet címe The Sandman: Overture lesz.

A legendás sorozatot a Vertigo - a DC Comics fiókkiadója - adta ki, itthon pedig a Cartaphilus jóvoltából olvashatunk, egyelőre sajnos csupán négy, gyűjteményes kötetet.

Mindkét borítófestményt olyan művészek jegyzik, akik a Sandman egyedi atmoszférájú képi világának aktív megteremtői voltak. Dave McKean készítette az összes rész borítóját, J. H. Williams III pedig rengeteg Sandman történetet rajzolt és az új részeket is ő fogja készíteni. A hatrészes minisorozat kéthavonta jelenik majd meg.

Az új Sandmant - az egyetlen képregény folytatását, amely megkapta a World Fantasy Díjat - csaknem 50 millió rajongó várja lélegzetvisszafojtva.

(Forrás: Entertainment Weekly, Könyvesblog)