Kihirdették a World Fantasy díjazottakat

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

World Fantasy Awards 2012 (tor.com)A World Fantasy díjakat 1975 óta minden évben odaítélik az adott év legjobbnak tartott szerzőinek, akik a fantasztikus irodalom berkein belül tevékenykednek, éljenek a világ bármely pontján. Az idei fontosabb jelöltekről itt adtunk számot.

A Torontóban megrendezett World Fantasy Convention-ön november 4-én hirdették ki a győzteseket. A legfontosabb - regény - kategóriában Lavie Tidhar vihette haza a Lovecraft-szobrocskát Oszama című művéért, aki így olyan szerzőket és könyveket utasított maga mögé, mint George R. R. Martin és A sárkányok tánca, illetve Stephen King és a 11/22/63 című sci-fi regénye. Tidhar (Ad Astra Kiadó) és Martin (Alexandra Kiadó) említett regényeit már magyarul is olvashatjuk, King könyvét pedig karácsonyra ígérte magyar nyelven az Európa Könyvkiadó.

Martin azért nem lehet elkeseredve, hiszen életműdíjat kapott a WFC-n, emellett a regénysorozatából készült tévésorozat az egyik legsikeresebb a palettán és a könyvei is jól fogynak.

Lovecraft-szobrocska

Lavie Tidhar november 16-án nem csak hazánkba látogat, de egyenesen író-olvasó találkozón vesz részt az Ad Astra Kiadó jóvoltából, 18:30-tól a budapesti Malom Kávézóban (a Facebook-esemény  ide kattintva elérhető). Ha valaki nem olvasott volna semmit a szerzőtől, akkor az ingyenesen letölthető e-novelláskötetről itt számoltunk be - a cikk tartalmazza a letöltési útvonalat is. Emellett hamarosan az Oszama című regényről is közlünk recenziót az oldalunkon.

A díjazottak teljes listája megtekinthető ide kattintva.

(Forrás: www.tor.com)