Itt a Witcher magyarul!

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

The WitcherAndrzej Sapkowski lengyel fantasy író legendás novelláskötete a Wiedźmin, a The Witcherként lett világhírű. Ahogyan Glukhovszkíj Metro 2033 című könyvéből, úgy a Witcherből is sikeres számítógépes játék készült.

Most pedig már magyar nyelven is megvásárolható a kötet, Vaják címmel. Remélhetőleg végül a teljes sorozat (3 novelláskötet és 5 regény) kapható lesz, melyek a Witcher-univerzumot alkotják.

A sorozat gyorsan népszerű lett hazájában, majd külföldön is. Írója az összes fontosabb lengyel irodalmi díjat besöpörte az idevágó kategóriában, de a nemzetközi elismerések sem várattak sokáig magukra. (Bővebb infó itt.)

Vaják

A teremtett világ a szláv mitológia elemeit is tartalmazza (a megszokott fantasy klisék mellett), ami egyedi ízt ad neki a fantasy műfajában. A szokásos megoldásoktól mentes történet és a figyelemreméltó írói technika már önmagukban is garantálhatják a sikert a műfajban, de Sapkowski nem elégedett meg ennyivel. A morális dilemmák és az árnyalt jellemek jobban működnek a szövegben, mint amennyire jól ebben az ismertetőben hangoznak.

(A Last Wish ismertetője az LFG.hu-n elérhető itt.)

Wither baba
Share on Facebook

 

Share on Twitter