Interjú Értékes Christosszal, a TWISTER MEDIA Kiadó igazgatójával

Jelenlegi hely

Szerző stv On the

TWISTER MEDIA Logo

A TWISTER MEDIA viszonylag új szereplője a sci-fi és fantasy könyvkiadásnak, de egyre több címmel vannak jelen a könyvpiacon. A kiadó profiljáról, a tervezett megjelenésekről Értékes Christosszal, a kiadó igazgatójával beszélgettünk.

stv: Mióta működik a TWISTER MEDIA Kiadó és milyen célból jött létre?

Értékes Christos: Kiadónk 2012 óta foglalkozik könyvkiadással, ekkor valósult meg az az ötlet, hogy a kiadó által megjelentetett FourFourTwo fotballmagazin olvasóit addícionális tartalmakkal szolgáljuk ki. Felmerült még a filmforgalmazás lehetősége is, de mivel akkor ez túl nagy falatnak tűnt, inkább könyvkiadás mellett döntöttünk. Ehhez nem kellett külön infrastuktúrát kiépíteni, és támaszkodhattunk a magazinkiadás kapcsán meglévő munkatársak szakértelmére is. Az első címeinket még Candover Kft neve alatt jelenttük meg, majd 2014 nyarától már a TWISTER MEDIA vette át a könyvkiadás szerepét.

stv: Mi a kiadó profilja? Milyen könyvek kiadásában érdekelt?

Értékes Christos: Leginkább sport tematikájú címeket adunk ki, ezen belül is a focis tartalmak dominálnak (TrollFoci, A Bundakirály, Ribéry, A Beépített Huligán stb.), de nagyjából egy éve már elkezdtük bővíteni a kínálatot és ezzel az olvasótáborunkat is. Hamarosan egy gyerekeknek szóló (Jók és Rosszak Iskolája), valamint egy ifjúsági-fantasy sorozattal (Hó mint hamu) jelentkezünk. Szeretném kiemelni úttörő szerepvállalásunkat is a könyvpiacon, idén májusban adtuk ki az Aranycsapat Kincseskönyvét, ezt a műfajában Magyarországon újdonságnak számító lenyűgöző, interaktív Kincseskönyvet, amely elmeséli az ötvenes évek magyar válogatottjának, a világhírű Aranycsapatnak a történetét, több száz különleges fényképpel, és 39 ritka emléktárggyal – belépőjeggyel, műsorfüzettel, autogramkártyával, képeslappal, poszterrel –, amelyeket kézbe véve a nagy sikerek helyszínén, a negyvenes-ötvenes években érezheti magát az olvasó.

stv: Mennyi címmel van most jelen a piacon a Twister Media?

Értékes Christos: Számunkra az évi 8-10 cím a vállalható mennyiség, amikor még a mennyiség nem megy a minőség rovására.

stv: Mely kiadványok most a legnépszerűbbek? Bemutatná néhány mondatban ezeket a köteteket?

Értékes Christos: Az örök kedvenc a Beépített Huligán, egy fedett zsaru története a Millwall huligánokkal. Meg kell említenem Aranyköv-díjat nyert TrollFoci-könyvet is, a magyar szurkolók hangját. Az idei év slágerterméke az Aranycsapat Kincseskönyve és Jay Dobyns különleges ügynök megrázó története a hírhedt Hells Angels motorosbanda tagjanként.

stv: Mik a további tervek? Milyen könyvek megjelenésére számíthatnak az olvasók?

Értékes Christos: Korábban beszéltem már a hamarosan megjelenő két sorozat első köteteiről (Jók és Rosszak Iskolája és a Hó mint hamu), de hogy a focis témánál maradjak, még szeptemberben megjelenik a FIFA MAFFIA c. könyv, a világ legnagyobb sportszövetségének bűnügyi krónikája.  November elején adjuk ki a világ legellentmondásosabb megítélésű katonai magánvállalatának, a Blackwaternek az izgalmas történetét a cég alapítójának (Erik Prince) hiteles tolmácsolásában.

2016-ban kerül a könyvesboltokba A.G. Riddle eddig 18 nyelven megjelent sci-fije, az Ered-trilógiájának első kötete, Az Atlantisz-gén, valamint Kevin Poulsen exhacker tollából – aki az elmúlt tíz év egyik legjobb oknyomozó újságírójává vált a cyberbűnözés területén -,  a Kingpin című regény, egy macska–egér harc történetének lebilincselő leírása, amely eddig példátlan bepillantást enged a 21. századi cyberbűnözés legjellemzőbb formájába.

Előkészület alatt áll a Megfizethetetlen című regény, amelyben Robert K. Wittman, az FBI Műalkotások Elleni Bűncselekmények Egységének (Art Crime Team) alapítója először rántja le a leplet figyelemreméltó karrierjéről, A Thomas Crown-üggyel versengő, ám a valós életben is megtörtént nemzetközi thrillert kínálva.

Megemlíteném még R.J. Pineiro Az Ugrás (The Fall) című sci-fi – thriller crossoverét, amelyben Jack Taylor, aki az Amerikai Egyesült Államok kormányának dolgozik, egy katonai kísérlet keretében végrehajt egy Felix Baumgartneréhez hasonó ugrást, azzal a különbséggel, hogy nem a sztratoszféra határáról, hanem még magasabbról, a termoszférából  ugrik, viszont egy másik világban ér földet, egy alternatív Földön. Ebben a világban ő már öt éve halott.

stv: Köszönöm a beszélgetést.