George R. R. Martin - The Winds of Winter (Song of Ice and Fire VI.) hírek

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

TWoW AmazonAz utóbbi hetekben többször is felröppent a hír - és már magyar blogok is átvették - miszerint még idén télen megjelenik angolul a hatodik Song of Ice and Fire kötet, a The Winds of Winter. Mi ennek ugyanúgy nagyon örülnénk, mint mindenki más, hiszen óriási rajongói vagyunk a sorozatnak. Sajnos azonban egyelőre a leghitelesebb és legpontosabb hír az, hogy biztosan nem ebben az évben jelenik meg a kötet.

Az információ Jane Johnson-tól származik, aki George R. R. Martin kiadója az Egyesült Királyságban. A megjelenés idejére vonatkozó kérdésre annyit válaszolt hivatalos Twitter csatornáján, hogy az biztosan nem idén lesz.

A sorozat tervezett két hátralévő kötetéről (The Winds of Winter és A Dream of Spring)  Martin annyit elárult, hogy mindkettő "nagy" könyv lesz, várhatóan egyenként ezerötszáz oldal fölött. Ezen kívül az eddigi bejelentések és közzétett fejezetek alapján tudhatjuk, hogy a The Winds of Winter nézőpontkarakterei között biztosan ott lesz Sansa és Arya Stark, Arianne Martell, Aeron, Theon és Victarion Greyjoy, Tyrion Lannister és Barristan Selmy.

Jó hír viszont, hogy már csak 28 nap és indul a Game of Thrones 4. évada, itt megtekinthető a harmadik előzetes.

(Forrás: GRRM Livejournalhttp://www.georgerrmartin.com/)