Félidőnél tart a [bekezdés] program – Megalakult a Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör (F. I. O. K.)

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

[bekezdés] program[bekezdés] program

A Twister Media kiadó tehetségkutató pályázata, a [bekezdés] program kéziratbeküldő időszaka félidőnél tart.

Író vagy, csak éppen még nem jelent meg könyved? Nem találsz kiadót a kéziratodnak, mert azok csupán olyan szerzőkkel foglalkoznak, akiknek már jelent meg kötetük? A magánkiadások drágák és nem terjesztik megfelelően? Van egy történeted, amit meg kell osztanod a világgal? A [bekezdés] program azért jött létre, hogy a hozzád hasonló tehetséges íróknak megjelenési lehetőséget adjon.

A TWISTER MEDIA kiadó e mentorprogram keretein belül igyekszik felkutatni és felkarolni azokat a tehetségeket, akik munkáikkal képesek gazdagítani a hazai zsánerirodalmat.  A kiválasztott műveinek kiadása mellett a kiadó szakmai mentorációt is nyújt a szerzőknek.

A program első lépéseként kéziratpályázatot hirdettek. A pályázók regényeiket június hónap folyamán (június 1-től 30-ig) küldhetik be az erre létrehozott kiadói felületen. A pályaművek több körös előválogatáson mennek keresztül, végül pedig a [bekezdés] program szakmai zsűrije dönt arról, hogy mely kötetek jelenjenek meg, és kik legyenek azok a szerzők, akiknek lehetőségük nyílik együtt dolgozni a kiadó csapatával. Az értékelési folyamatban a Próza Nostra néhány tagja is részt vesz.

Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör

Szujó Norbert - a Randomkult szerkesztője, a The Black Aether munkatársa és más izgalmas irodalmi projektek résztvevője - megalapította a Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kört, egy olyan Facebook csoportot, mely kifejezetten a fantasztikus irodalmomra szakosodott.

A F.I.O.K. – Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör azért jött létre, hogy összefogja a hazai, fantasztikus irodalmi zsánerek köré gyűlt “szekértáborokat”. Célunk egy közös ismeretterjesztő és kommunikációs felület kialakítása. Annyit várunk el a tagoktól, hogy a neten jártukban-keltükben meglátott, olvasott, témába illő cikkeket, híreket, érdekességeket osszák meg a csoportban. Már ennyivel is bővítik azt a “tudásbázist”, ami segít másoknak eligazodni ebben a fantasztikusan színes kulturális közegben.

A csoport fő témája tehát a fantasztikus irodalom – a lehető legtágabban értelmezve! Különösen oda kell figyelni arra, hogy „nem bevett zsánerek” szellemiségében fogant fikciók is teret kapjanak.

Természetesen más, “fantasztikus zsánerekhez” kapcsolódó művészetek (pl. film, képregény, képzőművészet…) és a kapcsolódó játékkultúra (szerepjáték, videójáték, társasjáték…) is képviseltethetik magukat, valamint szívesen olvasunk a témákhoz kapcsolódó ismeretterjesztő cikkeket is!