Decemberi Próza Nostra beszélgetések

Jelenlegi hely

Szerző Próza Nostra On the

ViTa-est - Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019

ViTa-est – Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019

Génszerkesztett madarak, emlékektől betépő fiatalok, lelkekre éhes bánya, menekülő szörnyek, esőmágia, valóságból kifakuló emberek, farkasok, polipok és macskák: a tavaly indult antológiasorozat idei kötetében tizenhat különös és izgalmas novella található ismert és új szerzőktől.

 

A GABO Kiadó antológiája izgalmas keresztmetszetét nyújtja a magyar fantasztikumnak, amin keresztül nemcsak azt tudhatjuk meg, mik foglalkoztatják az írókat, hanem megismerhetünk új hangokat és új perspektívákat is. Az idei utolsó ViTa-esten a kötet szerzőivel és összeállítóival beszélgetünk a novellákról és a hazai sci-fi és fantasy helyzetéről.

Akik velünk lesznek: Alexandrov Anna, László Zoltán, Molnár B. Gábor, Puska Veronika, Sereg Gitta, Szarvas Szilvia, Tallódi Júlianna, Vincze Dorottya

Időpont: december 11. 18:00-19:30

Helyszín: Vault 51 – Gamer Bar (Budapest, Ó u. 51, 1066)

 

Fb esemény

Sarkköri horror – Próza Nostra Irodalmi Estek

Az utolsó ismeretlen folt a térképeken – a sarkköri horror akkor és most

Sarkköri horror – Próza Nostra Irodalmi EstekMit rejtőzhet a távolban? Mi él meg a fagyban, szélviharban és ott, ahol alig süt a nap?

 

Sokak fantáziáját megmozgatta az utolsó felfedezetlen terület, többek között E. A. Poe, H. P. Lovecraft, John W. Campbell és Dan Simmons szövegei is elviszik az olvasót a Jégre. Ideális horror környezet, hiszen a bolygó felszínén tökéletesebb izolációt elképzelni sem lehet.

 

A képzelet szülte tele e tereket, az embernek itt már nyoma sincs. Helyét átvették azok az entitások, amelyek ott lapulnak a gondolkodásunk legszélén. És ugrásra készen várják, hogy bemerészkedjünk.

 

 

Résztvevők: Benkő Mariann, Fekete I. Alfonz, Szabó István Zoltán (Steve)

Moderál: Borbíró Aletta

A részvétel ingyenes. Az eseményről hangfelvétel készül.

Időpont: december 12. 18:00-19:30

Helyszín: Pixel Bár és Kávézó (Széchenyi tér 8., Szeged, 6720)

Fb esemény

Borítókép: John Wilson Carmichael: 'Erebus' and 'Terror' in the Antarctic (National Maritime Museum, Greenwich, London)